Οι Γερμανοί εντόπισαν “Ρωσόφιλο” στην κυβερνοασφάλεια μέσω...σατιρικής τηλεοπτικής εκπομπής!


Οκτώβριος 18, 2022. Ελλάδα.

 

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας απέλυσε τον επικεφαλής της κυβερνοασφάλειας της χώρας μετά τις καταγγελίες ότι έκανε τα στραβά μάτια σε εταιρεία που είχε δεσμούς με ρωσικούς κύκλους ασφαλείας.

Ο Άρνε Σόνμπομ [Arne Schönbohm], πρόεδρος του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ασφάλειας Πληροφοριών της Γερμανίας, απαλλάχθηκε από τα καθήκοντά του με άμεση ισχύ την Τρίτη, ανέφερε το ειδησεογραφικό περιοδικό Der Spiegel, επικαλούμενο πηγές ασφαλείας.

Εκπρόσωπος της υπουργού Εσωτερικών, Νάνσι Φέιζερ, επιβεβαίωσε ότι ο Σόνμπομ θα εγκαταλείψει το γραφείο του, καθώς «η αναγκαία εμπιστοσύνη του κοινού στην ουδετερότητα και την αμεροληψία της ηγεσίας του ως προέδρου της πιο σημαντικής υπηρεσίας κυβερνοασφάλειας της Γερμανίας είχε ζημιωθεί».

Ο Σόνμπομ, ο οποίος από το 2016 είναι επικεφαλής των υπηρεσιών που επιβλέπουν την ασφάλεια των επικοινωνιών της κυβέρνησης, έχει τεθεί υπό έλεγχο αφού οι δεσμοί του με μια ρωσική εταιρεία σε προηγούμενη δουλειά είχαν επισημανθεί από τον Jan Böhmermann, Γερμανό κωμικό,  κατά τη διάρκεια βραδινής σάτιρας.

 Πριν ηγηθεί της κυβερνητικής υπηρεσίας ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, ο Σόνμπομ είχε βοηθήσει στην ίδρυση του Συμβουλίου Ασφάλειας στον Κυβερνοχώρο με το όνομα «Germania», μια ομάδα λόμπι εγγεγραμμένη ως εθελοντική ένωση.



spiegel.de

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr