Ρωσία: Κι άλλο πολεμικό αεροσκάφος έπεσε σε κατοικία


Φωτό:
Telegram

Οκτώβριος 23, 2022. Ελλάδα.

Μόσχα.

 

Το αεροπορικό δυστύχημα του Yeysk επαναλήφθηκε στο Ιρκούτσκ

Ένα μαχητικό αεροσκάφος Su-30 έπεσε σε κτίριο κατοικιών στο Ιρκούτσκ κατά τη διάρκεια πτήσης αποδοχής, και τα δύο μέλη του πληρώματος σκοτώθηκαν και μόνο από τύχη δεν υπήρξαν θύματα αμάχων, γράφει ρωσικό δημοσίευμα.

 

Πριν από λιγότερο από μια εβδομάδα, ένα παρόμοιο αεροπορικό δυστύχημα σημειώθηκε στην επικράτεια του Κρασνοντάρ, όπου ένα βομβαρδιστικό Su-34 συνετρίβη στο Γέϊσκ.

 Πώς μπορεί κανείς να εξηγήσει μια σειρά από συντριβές στρατιωτικών αεροσκαφών σε κτίρια κατοικιών;

Την Κυριακή, ένα μαχητικό Su-30SM κατά τη διάρκεια μιας πτήσης αποδοχής  έπεσε σε ένα ιδιωτικό διώροφο σπίτι στη μικρή συνοικία Νόβο Λενίνο  στα περίχωρα του Ιρκούτσκ. 

Ως αποτέλεσμα της συντριβής, δύο εκπαιδευόμενοι πιλότοι έχασαν τη ζωή τους, δεν υπήρξαν θύματα μεταξύ των κατοίκων της πόλης. 

Πέντε άνθρωποι  που ζουν στο κατεστραμμένο κτίριο, δεν βρίσκονταν στο σπίτι τη στιγμή της συντριβής, εξήγησε ο δήμαρχος του Ιρκούτσκ Ρουσλάν Μπολότοφ στο κανάλι του στο Telegram .

Το αεροσκάφος με τη σύγκρουση εξερράγη και σχηματίστηκε πυρκαγιά 200 τετραγωνικών μέτρων, ανέφερε το κύριο τμήμα του Υπουργείου Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης στην περιοχή του Ιρκούτσκ. 

Μετά το αεροπορικό δυστύχημα, τουλάχιστον 150 κτίρια έμειναν χωρίς ρεύμα. Μέχρι το βράδυ, η παροχή ρεύματος σε σχολεία, άλλες κοινωνικές εγκαταστάσεις και κτίρια κατοικιών αποκαταστάθηκε, ανέφερε το TASS . 

«Μαζί με τον κυβερνήτη  Ιγκόρ Κομπζέφ, βρισκόμαστε στο χώρο... Έχουμε ετοιμάσει μια εγκατάσταση προσωρινής στέγασης για τους κατοίκους εάν κάποιος χρειαστεί βοήθεια», ενημέρωσε ο δήμαρχος της πόλης, Μπολότοφ.

Όπως ανέφερε η ένωση αεροσκαφών  (UAC), το μαχητικό πολλαπλών χρήσεων Su-30SM ανήκε στο εργοστάσιο αεροσκαφών στο Ιρκούτσκ. Το αεροσκάφος εκτελούσε πτήση αποδοχής ( δηλαδή: δοκιμή ελέγχου, βάσει της οποίας λαμβάνεται απόφαση σχετικά με την ετοιμότητα προς χρήση) και δεν υπήρχαν πυρομαχικά στο αεροσκάφος. 

Για τη διερεύνηση της καταστροφής, η UAC έχει δημιουργήσει μια επιτροπή, στην οποία θα συμμετέχουν ειδικοί από επιχειρήσεις της αεροπορικής βιομηχανίας και εξειδικευμένα ινστιτούτα.

 

Όπως δήλωσε ο Ρομάν Γκουσάροφ ειδικός σε στρατιωτικές πτήσεις, ένας πιθανός λόγος για την αύξηση των αεροπορικών ατυχημάτων είναι η γενική αύξηση του αριθμού των πτήσεων των στρατιωτικών αεροσκαφών λόγω της ‘ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης’ στην Ουκρανία.

 

Να σημειωθεί ότι αυτό είναι το δεύτερο αεροπορικό δυστύχημα από την περασμένη εβδομάδα. Τη Δευτέρα, στο Γέισκ (περιφέρεια Κρασνοντάρ), κατά την απογείωση , ένα μαχητικό-βομβαρδιστικό Su-34 συνετρίβη επίσης σε κατοικημένη περιοχή. Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας, το αεροσκάφος απογειώθηκε από στρατιωτικό αεροδρόμιο και πραγματοποίησε εκπαιδευτική πτήση. Αιτία της πτώσης ήταν η ανάφλεξη μιας από τις μηχανές κατά την απογείωση. Το πλήρωμα εκτινάχθηκε. Ως αποτέλεσμα της συντριβής στο Yeysk, 13 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, 19 τραυματίστηκαν και 72 διαμερίσματα υπέστησαν ζημιές, γράφει το ρωσικό δημοσίευμα.

Vzglyad

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr