«Αλαζονεία προς την Τουρκία από τον Μητσοτάκη που είχε συνάντηση με Αμερικανούς»


Οκτώβριος 4, 2022. Ελλάδα.

 

Ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης φιλοξένησε Αμερικανούς βουλευτές στο Μέγαρο Μαξίμου. Σε δήλωση μετά τη συνάντηση, ο Μητσοτάκης είπε ότι οι στρατιωτικές σχέσεις με τις ΗΠΑ βελτιώνονται μέρα με τη μέρα και η αρμονία μεταξύ των δύο χωρών είναι τέλεια. Αυτά τα λόγια του Μητσοτάκη ερμηνεύτηκαν πως «αναφέρεται στην Τουρκία, λέγοντας ότι οι στρατιωτικές σχέσεις με τις ΗΠΑ είναι καλές».


Τα βήματα που έκανε ο Έλληνας πρωθυπουργός Μητσοτάκης στη συνέχεια των εντάσεων για τα νησιά του Αιγαίου, ακολουθούν βήμα προς βήμα τόσο τα τουρκικά όσο και τα παγκόσμια μέσα.

Ο Μητσοτάκης ο οποίος παραπονέθηκε για την Τουρκία στην Ευρώπη σε δήλωση που έδωσε τις προηγούμενες ημέρες στα βρετανικά ΜΜΕ, αυτή τη φορά σε συνάντηση με τους Αμερικανούς υποστήριξε ότι η Τουρκία προέβη σε παράνομες ενέργειες.

Τους φιλοξένησε στο Μέγαρο

Ο Μητσοτάκης φιλοξένησε τους Αμερικανούς βουλευτές στο Μέγαρο Μαξίμου με τη συμμετοχή του πρέσβη Τζορτζ Τσούνη. Μετά από ώρες συνάντησης, ο Μητσοτάκης έκανε δήλωση για τη συνάντηση.

«Η στρατιωτική μας συνεργασία προοδεύει»

Στη δήλωσή του, ο Έλληνας Πρωθυπουργός Μητσοτάκης είπε: «Η στάση της Ελλάδας βασίζεται στο διεθνές δίκαιο της θάλασσας και στις αρχές της καλής γειτονίας. Η τουρκική πλευρά έχει παράνομα βήματα. Σήμερα, συζητήσαμε την τελευταία κατάσταση στην περιοχή με την αμερικανική αντιπροσωπεία Ο διάλογος μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ είναι εξαιρετικός, μέρα με τη μέρα βελτιώνεται», είπε.

«Απευθύνθηκε στην Τουρκία»

Αυτά τα λόγια του Μητσοτάκη ερμηνεύτηκαν και από ειδικούς. Οι ειδικοί δήλωσαν ότι ο Μητσοτάκης, δίνοντας έμφαση στη συνεργασία μεταξύ ΗΠΑ και Ελλάδας, αναφέρθηκε στην Τουρκία ως «έχουμε τις Ηνωμένες Πολιτείες πίσω μας».

Κατήγγειλε την Τουρκία

Από την άλλη, αξιοσημείωτες πληροφορίες για τη συνάντηση ΗΠΑ-Μητσοτάκη βρέθηκαν και στον ελληνικό Τύπο. Τα ελληνικά ΜΜΕ έγραψαν ότι ο Μητσοτάκης ενημέρωσε την αμερικανική αντιπροσωπεία για τον ισχυρισμό ότι η τουρκική πλευρά ήταν επιθετική και ότι έκανε αρνητικές δηλώσεις στα δικαιώματα εθνικής κυριαρχίας της Ελλάδας, σημειώνει το τούρκικο δημοσίευμα.

sondakika.com

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr