Σχέδιο ψηφίσματος στο αμερικανικό Κογκρέσο για τις κυβερνοεπιθέσεις του Ιράν στην Αλβανία


Οκτώβριος 7, 2022. Ελλάδα.

Τίρανα.

Οι συμπρόεδροι της ομάδας Αλβανικών Θεμάτων στο Αμερικανικό Κογκρέσο παρουσίασαν σήμερα στη Βουλή των Αντιπροσώπων σχέδιο ψηφίσματος που καταδικάζει έντονα τις κυβερνοεπιθέσεις του Ιράν κατά της Αλβανίας.

Το σχέδιο ψηφίσματος που συντάχθηκε με πρωτοβουλία του βουλευτή της Νέας Υόρκης Ρίτσι Τόρες απαιτεί τη συνέχιση της λογοδοσίας όσων οργάνωσαν τις επιθέσεις, καθώς και καλεί για ενίσχυση της κυβερνοάμυνας της Αλβανίας.

«Είναι απαραίτητο να καταδικάσουμε την πολλαπλή ιρανική κυβερνοεπίθεση στην Αλβανία. Το Ιράν προσπάθησε μεθοδικά να υπονομεύσει την Αλβανία όταν προχώρησε σε επικίνδυνες ενέργειες στον κυβερνοχώρο. Το Ιράν είναι ένα επικίνδυνο καθεστώς που θα συνεχίσει τις προσπάθειές του να υπονομεύσει και να καταστρέψει την Αλβανία αν δεν συγκρατηθεί», λέει ο νομοθέτης Τόρες σε δήλωση για την Αλβανία.

Το σχέδιο ψηφίσματος, το κείμενο για το οποίο αναφέρεται η Φωνή της Αμερικής (στην αλβανική), ενθαρρύνει τον συνεχή συντονισμό των Ηνωμένων Πολιτειών με την Αλβανία για να διασφαλιστεί ότι οι μηχανισμοί της κυβερνοασφάλειας είναι ικανοί να αμυνθούν από μελλοντικές εισβολές και επιθέσεις.

Εκτός από τον κ. Τόρες, το σχέδιο ψηφίσματος συντάσσουν οι άλλοι τρεις συμπρόεδροι του Κογκρέσου για τις Αλβανικές Υποθέσεις, ο Δημοκρατικός βουλευτής Τζιμ Χάιμς και οι Ρεπουμπλικάνοι Λίζα ΜακΚλέιν και Ρόμπερτ Άντερχολτ.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr