Βουλγαρία: Εγκρίθηκε η «μακεδονική» λέσχη στο Μπλαγκόεβγκραντ


Πρόσφατα τα ΜΜΕ των Σκοπίων ανέφεραν για βανδαλισμό της επιγραφής του «Μακεντόνσκι Κουλτούρεν Κλουμπ»

Οκτώβριος 21, 2022. Ελλάδα.

Τελικά, ο δήμαρχος του Μπλαγκόεβγκραντ άλλαξε γνώμη, ενέκρινε το άνοιγμα της «μακεδονικής» λέσχης «Νίκολα Βαπτσάροφ» στην πόλη και το πολιτιστικό κλαμπ ανακοίνωσε τα εγκαίνια του.

Τα εγκαίνια προγραμματίστηκαν στις 30 Οκτωβρίου και η πρόσκληση αναφέρει ότι η λέσχη στοχεύει στην ανάπτυξη της «μακεδονικής» [σλαβικής] παραδοσιακής και σύγχρονης κουλτούρας, την οικοδόμηση μιας πολιτιστικής γέφυρας μεταξύ της Βουλγαρίας και της Βόρειας Μακεδονίας και την ενίσχυση των δεσμών μεταξύ των Σλάβων στη Βουλγαρία και των Σλάβων σε όλο τον κόσμο.

Ο σύλλογος «Νίκολα Βαπτσάροφ» ιδρύθηκε από μια Επιτροπή Πρωτοβουλίας, η οποία περιλαμβάνει την Ένωση «Προστασία των Βασικών Ατομικών Δικαιωμάτων του Ανθρώπου», εγγεγραμμένη σύμφωνα με τη βουλγαρική νομοθεσία.

Η εκδήλωση, στην οποία έχουν προσκληθεί οι πρωθυπουργοί της Βουλγαρίας και της Βόρειας Μακεδονίας, οι πρέσβεις, τα ΜΜΕ από τις δύο πλευρές των συνόρων, φίλοι και καλεσμένοι από τη χώρα και το εξωτερικό, επιτρέπεται από τον δήμαρχο του Μπλαγκόεβγκραντ.

Ο εορτασμός των εγκαινίων του συλλόγου έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει με χαιρετισμό στους παρευρισκόμενους και αγιασμό των χώρων σύμφωνα με τα χριστιανικά έθιμα και θα ακολουθήσουν ομιλίες από τους επίσημους προσκεκλημένους.

Τέλος, προβλέπεται η κατάθεση λουλουδιών στα μνημεία των Ντιμίταρ Μπλαγκόεφ και Γκότσε Ντέλτσεφ, καθώς και στο μνημείο του Γκότσε Ντέλτσεφ στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας.

press24.mk

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr