Η τουρκική ακτοφυλακή παρέλαβε την πρώτη παρτίδα drones Bayraktar


Οκτώβριος 21, 2022. Ελλάδα.

 

Την Πέμπτη, η Διοίκηση της Τουρκικής Ακτοφυλακής παρέλαβε την πρώτη παρτίδα της εγχώριας κατασκευής drone «Bayraktar TB2».

 

Αυτό έγινε σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο επικεφαλής των αμυντικών βιομηχανιών της Τουρκίας, Ισμαήλ Ντεμίρ, στο Twitter.

 

Ο Ντεμίρ είπε στο tweet του ότι η χώρα του συνεχίζει να εξοπλίζει τις δυνάμεις ασφαλείας της με εθνικά συστήματα.

Πρόσθεσε ότι η Διοίκηση της Τουρκικής Ακτοφυλακής παρέλαβε 6 drones «Bayraktar TB2», καθένα από αυτά εξοπλισμένο με 6 τοπικές κάμερες «CATS» (σύστημα επιτήρησης και αναγνώρισης υψηλών επιδόσεων).

 

Όπως είπε «Με αυτό εντάξαμε για πρώτη φορά τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη «Bayraktar» στον εξοπλισμό του Λιμενικού Σώματος».

 

Αξιοσημείωτο είναι ότι το «Bayraktar TB2», με τους αναγνωριστικούς και ένοπλους τύπους του, κατασκευάζεται από την Εταιρεία Αμυντικών Βιομηχανιών «Baykar» με καθαρά τοπικές δυνατότητες και οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις παρέλαβαν την πρώτη παρτίδα τους το 2014.

Τα drones χρησιμοποιούνται επί του παρόντος από τον στρατό, τους συνοριοφύλακες, την ασφάλεια και τις υπηρεσίες πληροφοριών στην Τουρκία, καθώς και σε άλλες χώρες όπως το Αζερμπαϊτζάν, το Κατάρ και η Ουκρανία.

aa.com.tr

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr