Ρωσία – Ουκρανία: Έγινε ανταλλαγή αιχμαλώτων πολέμου (107 με 107)


Νοέμβριος 3, 2022. Ελλάδα.

Ανταλλαγή αιχμαλώτων του πολέμου Ρωσίας- Ουκρανίας πραγματοποιήθηκε σήμερα 3 Νοεμβρίου στη βάση συμφωνίας 107 Ρώσοι με 107 Ουκρανοί.

Αυτό αναφέρει το ρωσικό υπουργείο Άμυνας. Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο ανέφερε ότι οι στρατιώτες που ήταν σε αιχμαλωσία «βρισκόταν σε θανάσιμο κίνδυνο».

Οι απελευθερωμένοι στρατιώτες θα μεταφερθούν στη Μόσχα για θεραπεία και αποκατάσταση. Το υπουργείο Άμυνας δεν δίνει άλλες λεπτομέρειες.


Λίγες ώρες νωρίτερα την ανταλλαγή, ο επικεφαλής του DPR, Ντένις Πουσίλιν, δήλωσε ότι στις 3 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί ανταλλαγή με το Κίεβο σε μορφή «107 προς 107». 

Σύμφωνα με τον ίδιο, 65 άνθρωποι που ζουν στο DPR και το LPR θα επιστρέψουν από την αιχμαλωσία. Ποιοι είναι οι άλλοι στρατιωτικοί, δεν είπε.

Είπε επίσης ότι 107 άτομα που επέστρεψαν στην Ουκρανία είναι «κυρίως» μαχητές των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

Ενημέρωση στις 17:05. Ο Αντρίι Γιέρμακ  , επικεφαλής του γραφείου του Προέδρου της Ουκρανίας, επιβεβαίωσε την ανταλλαγή κρατουμένων. Σύμφωνα με τον ίδιο, 74 από τους 107 απελευθερωμένους Ουκρανούς στρατιώτες υπερασπίστηκαν το Azovstal. 

«Φέραμε στο σπίτι πολλούς από τους τραυματίες στις μάχες. Συγκεκριμένα, καταφέραμε να ανταλλάξουμε τους βαριά τραυματισμένους και κλινήρεις από τη Μαριούπολη, από το Azovstal, με τραύματα από σκάγια στα χέρια και τα πόδια, τραύματα από πυροβολισμούς σε διάφορα μέρη του σώματος», έγραψε ο Γιέρμακ.


--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr