Σινά: 4 νεκροί αιγυπτιακού τάγματος κομάντο σε επίθεση του ISIS


Αίγυπτος.. 4 νεκροί, ανάμεσά τους και ένας αξιωματικός του στρατού, στην επίθεση στο «Βόρειο Σινά»

Νοέμβριος 7, 2022. Ελλάδα.

Σινά, Αίγυπτος.

Ένας αξιωματικός με τον βαθμό του αντισυνταγματάρχη στον αιγυπτιακό στρατό και 3 πολίτες σκοτώθηκαν χθες, Κυριακή, σε επίθεση ενέδρας στο Βόρειο Σινά, δήλωσαν ενημερωμένες πηγές στο αιγυπτιακό πρακτορείο ειδήσεων Erm News.

Οι πηγές ανέφεραν ότι «ο αντισυνταγματάρχης Essam Essam, διοικητής του 103ου τάγματος καταδρομέων, σκοτώθηκε μαζί με άλλους 3 πολίτες από τις φυλές των Βεδουίνων στο Σινά».

Οι πηγές πρόσθεσαν ότι σκοτώθηκαν τρεις άμαχοι και ένας ακόμη τραυματίστηκε κατά την ένοπλη επίθεση του τρομοκρατικού πυρήνα του ISIS που δρα στο Βόρειο Σινά.

Οι πηγές ανέφεραν ότι στη συνοριακή περιοχή του Βόρειου Σινά, επικρατεί υψηλός συναγερμός ασφαλείας αυτές τις μέρες, για την αποτροπή τρομοκρατικών ενεργειών, ταυτόχρονα με τη διάσκεψη για το κλίμα, που ξεκίνησε το πρωί της Κυριακής στην αιγυπτιακή πόλη Σαρμ ελ Σέιχ με τη συμμετοχή δεκάδων αρχηγών και αρχηγών κρατών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι  στην αιγυπτιακή επαρχία του Βόρειου Σινά έχουν γίνει πολλές επιθέσεις μετά την επανάσταση στις 30 Ιουνίου 2013 και την ανατροπή του καθεστώτος του πρώην προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι, σημειώνει το αραβικό δημοσίευμα.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr