Σαουδική Αραβία: Η Bασιλική μας αεροπορία συμμετέχει στην άσκηση «Eye of the Falcon 3» στην Ελλάδα


Νοέμβριος 4, 2022. Ελλάδα.

Η Βασιλική Αεροπορία της Σαουδικής Αεροπορίας θα συμμετάσχει στην άσκηση «Eye of the Falcon 3», από τις 7 έως τις 20 Νοεμβρίου, στην αεροπορική βάση της Σούδας στην Ελλάδα.

Η Σαουδική Πολεμική Αεροπορία συμμετέχει στους ελιγμούς με πλήθος μαχητικών αεροσκαφών F-15 μαζί με το σύνολο των αεροπορικών, τεχνικών και υποστηρικτικών πληρωμάτων της, σύμφωνα με το (επίσημο) πρακτορείο Τύπου της Σαουδικής Αραβίας.

Οι ασκήσεις στοχεύουν στην ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας της Σαουδικής Αεροπορίας και της ελληνικής ομολόγου της, και στην ανύψωση του επιπέδου ετοιμότητας μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας, στην εκτέλεση εργασιών με την εκτέλεση πτήσεων πέραν των διεθνών συνόρων, την εκτέλεση επιχειρησιακών και εκπαιδευτικών καθηκόντων και την ανταλλαγή στρατιωτικής εμπειρίας.

Οι ασκήσεις «Eye of the Falcon 3» είναι από τις πολλά υποσχόμενες διμερείς αεροπορικές ασκήσεις της Πολεμικής Αεροπορίας και της ελληνικής ομολόγου της και οι προηγούμενες εκδόσεις της έχουν σημειώσει επιτυχία σε όλα τα στρατηγικά, επιχειρησιακά και τακτικά επίπεδα.

Η δεύτερη έκδοση των ασκήσεων πραγματοποιήθηκε τον Μάιο του 2021 στην αεροπορική βάση King Faisal στη Σαουδική Αραβία, στην οποία συμμετείχε η Ελλάδα με μαχητικά F-15 και F-16.

 

Defense Arabia

 

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr