Ερμπίλ: Η κύρια επίθεση των Τούρκων ήταν στο Κομπάνι


Νοέμβριος 20, 2022. Ελλάδα.

Τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη βομβάρδισαν την πόλη Κομπάνι στο Κουρδιστάν Ροζάβα. Έγινε γνωστό ότι πολεμικά αεροσκάφη που πραγματοποιούσαν αεροπορικές επιχειρήσεις κατά του Κομπάνι απογειώνονταν από την 8η Διοίκηση Κύριας Βάσης Αεριωθουμένων του Ντιγιαρμπακίρ σε τακτά χρονικά διαστήματα, γράφει η ιστοσελίδα της Κουρδικής Περιφέρειας του Ιράκ, Basnews.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (SOHR) με έδρα το Λονδίνο ανέφερε επίσης ότι πολεμικά αεροσκάφη βομβάρδισαν θέσεις στα περίχωρα του Κομπάνι.

Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε στον λογαριασμό του στο Twitter, «Ώρα για απολογισμό! Τα καθάρματα λογοδοτούν για τις προδοτικές επιθέσεις!» όπως έγραψε χαρακτηριστικά.


Ο εκπρόσωπος Τύπου του YPG, Φαρχάτ Σαμί, ανέφερε σε δήλωση στον λογαριασμό του στο Twitter, «Το #Kobanê, που νίκησε το ISIS, βομβαρδίζεται από τουρκικά αεροσκάφη εισβολής».

Ο Σαμί είπε ότι το χωριό Αλ Μπεϊλόνια, όπου οι άνθρωποι που έφυγαν από το Αφρίν, όταν ο τουρκικός στρατός εισήλθε στο κέντρο της πόλης το 2018,  όπου ζουν με άσχημες συνθήκες, και το χωριό Νταχίρ αλ Άραμπ, όπου ζουν οι εκτοπισμένοι στο Κομπάνι, ήταν επίσης στόχοι βομβαρδισμού.


Ο Μαζλούμ Αμπντί, Γενικός Διοικητής των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων, χρησιμοποίησε τις ακόλουθες εκφράσεις στη δήλωσή του στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter:

«Ο βομβαρδισμός των ασφαλών ζωνών απειλεί ολόκληρη την περιοχή. Αυτή η βομβιστική επίθεση δεν είναι υπέρ καμίας πλευράς. Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να μην προκληθεί μεγάλη καταστροφή, αλλά αν ξεσπάσει πόλεμος, όλοι θα επηρεαστούν από τις συνέπειες. Οι επιθέσεις δεν θα περιορίζονται πλέον στους επιθετικούς, βάρβαρους βομβαρδισμούς εναντίον μας. Καλούμε τις οικογένειές μας να μείνουν στο σπίτι και να ακολουθήσουν τις οδηγίες των δυνάμεων ασφαλείας».

Μετά τις πόλεις Κομπάνι και Σεχμπά, τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη βομβάρδισαν επίσης την αγροτική περιοχή μεταξύ των χωριών Τεκίλ Μπεκίλ και Γκιρ Κεντάλ στην περιοχή Κοσέρατ εντός των συνόρων της συνοικίας Ντέρικ και Καμισί.

 

NTV: Χρησιμοποιήθηκε ο ρωσικός ελεγχόμενος εναέριος χώρος

 

Το NTV μετέδωσε ότι ο συριακός εναέριος χώρος υπό τον έλεγχο της Ρωσίας χρησιμοποιήθηκε επίσης από τις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις στην επιχείρηση. Ως εκ τούτου, ο ελεγχόμενος από τη Ρωσία συριακός εναέριος χώρος άνοιξε στα τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη για πρώτη φορά εδώ και χρόνια.

basnews.com

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr