Βουλγαρική καμπάνια: «Στις δύο πλευρές των συνόρων»


Νοέμβριος 21, 2022. Ελλάδα.

Το Ίδρυμα «Βουλγαρική Μνήμη» ξεκίνησε εκστρατεία για τη βελτίωση των σχέσεων μεταξύ Βουλγαρίας και Βόρειας Μακεδονίας, για χάρη του μέλλοντος της νέας γενιάς. «Είμαστε ένα σύνολο - αδέρφια, χωρισμένα και στις δύο πλευρές των συνόρων», υποστηρίζουν οι διοργανωτές.

 

Το «Ίδρυμα Βουλγαρικής Μνήμης» ξεκίνησε μια νέα καμπάνια κοινωνικο-ενημέρωσης με τίτλο «Και στις δύο πλευρές των συνόρων».

 Η πρωτοβουλία στοχεύει να στρέψει σήμερα την προσοχή του κοινού στην ανάγκη για μια σωστή και αφοσιωμένη κρατική πολιτική προς την κατεύθυνση της καλής γειτονίας και φιλίας μεταξύ των χωρών, για να δείξει ότι έχει έρθει καιρός για διπλωματία, συνοχή και φιλία μεταξύ αδελφών χωρών για χάρη της το λαμπρό μέλλον της νέας γενιάς , για χάρη της κοινής ιστορίας, των ριζών και του πολιτισμού.

 

«Αυτή η εκστρατεία είναι κυρίως υπέρ του καλού μέλλοντος της νεολαίας και στις δύο πλευρές των συνόρων, καθώς είναι θύματα των μακροχρόνιων πολιτικών διαφωνιών μεταξύ Βόρειας Μακεδονίας και Βουλγαρίας, παραμένοντας στη μέση μιας σύγκρουσης για την οποία φέρουν το λιγότερο φταίξιμο.

 Δεν είναι τυχαίο ότι ένα μεγάλο μέρος των επενδύσεών μου πηγαίνει ειδικά στην εκπαίδευση των νέων και των δύο χωρών.

 Με το ίδρυμά μου, αναζητούμε όλους τους τρόπους για να φέρουμε τα παιδιά κοντά σε ένα ευρωπαϊκό μοντέλο: αθλητισμός, εκπαίδευση, πολιτισμός, ευρωπαϊκή ολοκλήρωση - τα πάντα!

Πραγματοποιούμε ετήσια εκπαιδευτικά σεμινάρια στα οποία προσκαλούμε παιδιά από τη Βόρεια Μακεδονία στη Βουλγαρία, δίνοντας έτσι μια αμερόληπτη άποψη για το πώς είμαστε πραγματικά, εκτός πολιτικής προπαγάνδας.

Τους δείχνουμε την αγάπη μας για αυτούς και τους δείχνουμε ότι μπορούν να βρουν σεβασμό και καλή εξέλιξη στη Βουλγαρία.

Αυτές οι συναντήσεις παιδιών και από τις δύο πλευρές των συνόρων αποτελούν μια καλή βάση για τη βελτίωση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών», δήλωσε ο Δρ Βραμπέφσκι, ιδρυτής και πρόεδρος του Ιδρύματος Βουλγαρικής Μνήμης.

Στο πλαίσιο της εκστρατείας κοινωνικής ενημέρωσης «Και στις δύο πλευρές των συνόρων», η ομάδα του Ιδρύματος Μνήμης Βουλγαρίας θα παρουσιάσει το μοντέλο εργασίας της υπέρ της βελτίωσης των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, αλλά και θα προσπαθήσει να απαντήσει σε πολλά βασικά ερωτήσεις

- Γιατί τόσα χρόνια η Βόρεια Μακεδονία και η Βουλγαρία δυσκολεύονται όλο και περισσότερο να βρουν μια κοινή γλώσσα;

Ποιανού είναι αυτή η «μάχη» - του απλού λαού ή των ισχυρών;

Τι σκέφτονται οι απλοί άνθρωποι από τη Βόρεια Μακεδονία και τη Βουλγαρία;

 

Στο πλαίσιο της εκστρατείας, ο Δρ.  Μίλεν Βραμέφσκι χρηματοδότησε την πενθήμερη παραμονή στη Βουλγαρία νέων από το Παιδικό Στούντιο Τέχνης «Άγιος Κύριλλος και Μεθόδιος», της Μπίτολα (Μοναστήρι), μαζί με μαθητές από την περιοχή της Ροδόπης. Το πρόγραμμα της ομάδας περιλαμβάνει επίσκεψη στην ιστορική πόλη Κοπρίβστιτσα και στη Σόφια, διάφορες δημιουργικές δραστηριότητες, εκπαιδευτικές διαλέξεις και πολύ κέφι.

Προς στήριξη της εκστρατείας, την Τετάρτη οι νέοι θα παρουσιάσουν τις ζωγραφιές τους στους εκπροσώπους του λαού, στην Εθνοσυνέλευση. Το θέμα της έκθεσης θα είναι «Από τις δύο πλευρές των συνόρων» και θα έχει ως στόχο να δείξει πώς πρέπει να είναι οι σχέσεις των δύο χωρών μέσα από τα μάτια της νεολαίας.


«Bulgarska Pamet»- dnes.dir.bg

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr