Η Ελλάδα προσφέρει μια σειρά υποτροφιών σε πανεπιστήμια της Περιφερειακής Κυβέρνησης του Κουρδιστάν


Νοέμβριος  8, 2022. Ελλάδα.

Ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στην Περιφέρεια Κουρδιστάν του Ιράκ (KRG) δήλωσε ότι η χώρα του αποφάσισε να προσφέρει μια σειρά υποτροφιών για την τριτοβάθμια εκπαίδευση (Master / Διδακτορικό) σε πανεπιστήμια του Κουρδιστάν.

Ο Αράμ Μοχάμεντ Καντίρ, Υπουργός Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και Επιστημονικής Έρευνας, δέχθηκε τον Σταύρο Κυρίμη, Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στην Περιφέρεια Κουρδιστάν του Ιράκ.

Στη συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν ο Υφυπουργός, Πρόεδρος του Πανεπιστημίου Raperin, σύμβουλοι και γενικοί διευθυντές του Υπουργείου Ανώτατης Εκπαίδευσης, ο Υπουργός Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, τόνισε τον συντονισμό και τις συνεχείς σχέσεις στον τομέα της εκπαίδευσης και της μάθησης.



Στη συνάντηση, ο Έλληνας Πρόξενος, αποκάλυψε ότι θα δοθεί σειρά υποτροφιών στα πανεπιστήμια της περιοχής του Κουρδιστάν και τόνισε ότι σκοπεύουν να θέσουν τα θεμέλια για μια ισχυρή επιστημονική και ακαδημαϊκή σχέση με το Υπουργείο Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Στη συνάντηση συζητήθηκε επίσης η απονομή σειράς υποτροφιών σε φοιτητές στην περιοχή του Κουρδιστάν από την Ελλάδα, ιδιαίτερα για τις ειδικότητες και τους τομείς που χρειάζεται η Περιφέρεια Κουρδιστάν, γράφει το κουρδικό δημοσίευμα.

rojnews.news

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr