Λιβύη - Κυβέρνηση Τρίπολης: Η συμφωνία με την ιταλική Eni θα φέρει 13 δις δολάρια σε 3 χρόνια



Κυβέρνηση Dabaiba: Η συμφωνία με την Eni θα εξοικονομήσει 13 δισεκατομμύρια δολάρια σε 3 χρόνια

Ιανουάριος 30, 2023. Ελλάδα.

Η απερχόμενη κυβέρνηση εθνικής ενότητας στη Λιβύη επιβεβαίωσε ότι η συμφωνία που συνήφθη με την ιταλική εταιρεία «Eni» θα αποφέρει οικονομικά έσοδα 13 δισεκατομμυρίων δολαρίων τα επόμενα τρία χρόνια.

Ο Μοχάμεντ Χαμούντα, ο επίσημος εκπρόσωπος της κυβέρνησης του Ντμπέιμπε, δήλωσε ότι η συμφωνία που συνήφθη με την ιταλική εταιρεία, Eni, «είναι περισσότερο ένα οικονομικό και τεχνικό ζήτημα παρά ένα πολιτικό», σημειώνοντας ότι τα έσοδα που μπορεί να αποκομίσει η Λιβύη από τη συμφωνία υπολογίζεται σε 13 δισεκατομμύρια δολάρια σε σύντομο χρονικό διάστημα, που υπολογίζεται σε τρία χρόνια.

Ο Χαμούντα πρόσθεσε, σε δηλώσεις του στο κανάλι «Λίμπια αλ Αχράρ», ότι «η συμφωνία είναι συμπλήρωμα όλων των προηγούμενων επενδύσεων μεταξύ των δύο χωρών», σημειώνοντας ότι το έλλειμμα θα είναι μεγάλο κατά την επόμενη πενταετία εάν η Λιβύη δεν επενδύσει σε νέα κοιτάσματα φυσικού αερίου για την κάλυψη των αναγκών του καταναλωτή και της κατάστασης του φυσικού αερίου.

Η συμφωνία θα παραταθεί για 25 χρόνια. Για παραγωγική ικανότητα 800 εκατομμυρίων κυβικών ποδιών φυσικού αερίου την ημέρα

 

Η ιταλική «Eni» υπογράφει συμφωνία με την κυβέρνηση της Τρίπολης για παραγωγή φυσικού αερίου

 

Όπως σημειώνεται, ο διευθύνων σύμβουλος της ιταλικής εταιρείας ενέργειας «Eni», Claudio Descalzi, δήλωσε ότι «η εταιρεία και η Εθνική Επιχείρηση Πετρελαίου στη Λιβύη υπέγραψαν συμφωνία για την παραγωγή φυσικού αερίου αξίας οκτώ δισεκατομμυρίων δολαρίων».

Ο Descalzi πρόσθεσε σε συνέντευξη Τύπου ότι η συμφωνία, η οποία υπογράφηκε στο πλαίσιο της επίσκεψης της Ιταλίδας πρωθυπουργού Τζόρτζια Μελόνι, στην Τρίπολη, «θα περιλαμβάνει επίσης έργα για τη δέσμευση άνθρακα και την ηλιακή ενέργεια».

Ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Εθνικής Επιχείρησης Πετρελαίου της Λιβύης, Φαρχάτ Μπιν Καντάρα, δήλωσε ότι η συμφωνία θα παραταθεί για 25 χρόνια. Για παραγωγική ικανότητα 800 εκατομμυρίων κυβικών ποδιών φυσικού αερίου την ημέρα, γράφει το αραβικό δημοσίευμα.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr