Λιβύη: Διαδηλωτές έβαλαν φωτιά στα κεντρικά γραφεία του Κοινοβουλίου στο Τομπρούκ


Φωτό
Twitter ώρα 9:19 μ.μ.

Ιούλιος 1, 2022. Ελλάδα.

Όπως είχε διακοινώσει η ομάδα με την ονομασία «Επανάσταση των Νέων» εξεγέρθηκε σήμερα Παρασκευή στην πόλη Τομπρούκ της Ανατολική Λιβύης.

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στη Λιβύη αναφέρουν ότι οι διαδηλωτές εισέβαλαν στα γραφεία του Κοινοβουλίου στο Τομπρούκ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις κακές συνθήκες διαβίωσης.

Όπως σημειώνεται, τα κεντρικά γραφεία της Βουλής των Αντιπροσώπων της Λιβύης στην πόλη Τομπρούκ κάηκαν σχεδόν ολοσχερώς.
Μάλιστα, οι διαδηλωτές έκαψαν την έδρα του Ακίλα Σάλεχ,  προέδρου του Κοινοβουλίου.



Ο Ακίλα Σάλεχ, Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, θα μειώσει σημαντικά τον ρόλο του μετά τις διαδηλώσεις στο Τομπρούκ και την εισβολή των διαδηλωτών στη Βουλή των Αντιπροσώπων, και αυτό αποδυναμώνει τη διαπραγματευτική του θέση στη συνταγματική οδό ή την πίεσή του να εξουσιοδοτήσει την κυβέρνηση Μπασάγκα, όπως σημειώνεται.

Οι διαδηλωτές άρχισαν να συγκεντρώνονται από νωρίς στην πλατεία μπροστά στη Βουλή των Αντιπροσώπων. Λίγη ώρα αργότερα εισέβαλαν σε αυτήν  και προξένησαν πυρκαγιά στο εσωτερικό της.


Οι διαδηλωτές στην πόλη Τομπρούκ ακολουθούν διαφορετικά πολιτικά ρεύματα, μάλιστα μεταξύ των διαδηλωτών υπήρξαν φωτογραφίες υποστηρικτών του πρώην καθεστώτος (Καντάφι) υψώνοντας πανό και τα συνθήματά.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr