Ιράν: Άσκηση στα σύνορα Αζερμπαϊτζάν λόγω …μυστικών υπηρεσιών Ισραήλ


Οκτώβριος 18, 2022. Ελλάδα.

 

Το Σώμα των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης (IRGC) ξεκίνησε μια τριήμερη στρατιωτική άσκηση κατά μήκος των συνόρων Ιράν-Αζερμπαϊτζάν στις 17 Οκτωβρίου, πιθανόν να απειλήσει το Αζερμπαϊτζάν επειδή φέρεται να φιλοξενεί ισραηλινούς πράκτορες πληροφοριών.

Το IRGC χρησιμοποιεί αυτή την άσκηση για να επιδείξει την ικανότητά του να επιτεθεί στο Αζερμπαϊτζάν και να χτυπήσει στόχους στο έδαφος του Αζερμπαϊτζάν.

Σύμφωνα με πηγές που παρακολουθούν τον στρατό του Ιράν, η άσκηση περιλαμβάνει πυροβολικό, ελικόπτερα, άρματα μάχης και πυραύλους.

 Το IRGC ανακοίνωσε σχέδια για στρατιωτική γεφύρωση του ποταμού που χωρίζει το Ιράν και το Αζερμπαϊτζάν για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια αυτής της άσκησης.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Tasnim, αυτή η άσκηση θα διεξαχθεί υπό τον τίτλο «Ισχυρό Ιράν» και σε αυτήν οι εξειδικευμένες μονάδες και οι τάξεις των χερσαίων δυνάμεων του IRGC θα ασκήσουν «συνδυασμένα σενάρια ασφάλειας και άμυνας».

Ο ποταμός Άρας αποτελεί τα σύνορα του Ιράν με την Αυτόνομη Δημοκρατία του Ναχτσιβάν και τις δύο δημοκρατίες του Αζερμπαϊτζάν και της Αρμενίας. Από τον πόλεμο του Ναγκόρνο- Καραμπάχ , η Ισλαμική Δημοκρατία έχει πραγματοποιήσει τρεις ασκήσεις στις συνοριακές περιοχές με αυτές τις χώρες.

Το IRGC χρησιμοποιεί τον βαλλιστικό πύραυλο μικρού βεληνεκούς Fateh-360, ο οποίος έχει επιχειρησιακό βεληνεκές 120 χιλιομέτρων, σε αυτή την άσκηση.

ΜΜΕ που συνδέονται με το IRGC υπερηφανεύτηκαν ότι το IRGC είχε χρησιμοποιήσει στο παρελθόν αυτούς τους πυραύλους για διασυνοριακές επιθέσεις στο ιρακινό Κουρδιστάν.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr