Το Κίεβο ζητά από τη Σερβία την έκδοση του πρώην στρατηγού της Υπηρεσίας Ασφαλείας


Οκτώβριος 20, 2022. Ελλάδα.

Η Ουκρανία ζήτησε από το Βελιγράδι να εκδώσει τον πρώην στρατηγό και υψηλόβαθμο στέλεχος της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ουκρανίας (SBU) Αντρίι Ναούμοφ, ο οποίος συνελήφθη πριν από τέσσερις μήνες στη Σερβία ως ύποπτος για ξέπλυμα χρήματος.

 

Ο Ναούμοφ, ο οποίος ανακηρύχθηκε προδότης και του αφαιρέθηκε ο βαθμός από τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, έφυγε από τη χώρα στις 23 Φεβρουαρίου, ώρες πριν ξεκινήσει η ρωσική εισβολή.

 

Οι Ουκρανοί ερευνητές ανέφεραν στη συνέχεια ότι ο Ναούμοφ διέπραξε μια πράξη εσχάτης προδοσίας και οι πρώην συνάδελφοί του στην SBU είπαν ότι ο Ναούμοφ θα μπορούσε να είχε δώσει στους Ρώσους δεδομένα για τα συστήματα ασφαλείας γύρω από το Τσερνόμπιλ, καθώς είχε πρόσβαση σε αυτά κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας του.

 

Ο Ναούμοφ απολύθηκε από την SBU το καλοκαίρι του 2021. Νωρίτερα, τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν για την ακίνητη περιουσία που απέκτησε η οικογένειά του καθώς μεγάλωνε ενώ βρισκόταν στην υπηρεσία, όπως και για διαφθορά στις τάξεις της SBU.

Ο Ζελένσκι απέλυσε τον επικεφαλής της SBU και τον Γενικό Εισαγγελέα της Ουκρανίας

Ο Ναούμοφ συνελήφθη τον Ιούνιο στα σύνορα μεταξύ Σερβίας και Βόρειας Μακεδονίας ως ύποπτος για ξέπλυμα χρήματος.

 Μαζί του συνελήφθη ο Γερμανός υπήκοος Alexander Akst και στο αυτοκίνητό τους βρέθηκαν αδήλωτα μετρητά: περισσότερα από 600 χιλιάδες ευρώ, περίπου 125 χιλιάδες δολάρια, καθώς και πολύτιμοι λίθοι.

24tv.ua

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr